Leutasch Kloof

Die Leutaschklamm ist eine faszinierende Schlucht in den Alpen. Mit ihren steilen Felswänden und dem tosenden Wasser der Leutascher Ache bietet sie ein beeindruckendes Naturschauspiel. Ein Spaziergang entlang des gut ausgebauten Steigs durch die Klamm ermöglicht den Genuß der unberührten Schönheit der Natur. Die imposanten Felsformationen und das rauschende Wasser schaffen eine einzigartige Atmosphäre. In der Nähe der Leutaschklamm gibt es weitere atemberaubende Ausflugsziele, die einen Besuch wert sind. Die Partnachklamm in Garmisch-Partenkirchen ist eine der tiefsten und imposantesten Schluchten der bayerischen Alpen. Der tosende Fluss hat im Laufe der Jahrtausende tiefe Felswände aus dem Gestein geschnitten und eine spektakuläre Schlucht geschaffen, die Besucher aus aller Welt anzieht. Das Wettersteingebirge und das Karwendelgebirge sind die umliegenden Berge. Sie bieten eine atemberaubende Kulisse für Wanderungen und Bergerlebnisse. Von den schroffen Gipfeln bis zu den idyllischen Tälern bietet die Region unzählige Möglichkeiten, die Natur in ihrer reinen Form zu erleben und zu genießen.
–> Partnachklamm
–> Wettersteingebirge
–> Karwendel

Bevor du deine Wanderung durch die Leutaschklamm oder Geisterklamm startest, empfehle ich auf der Webseite meine persönlichen Erfahrungen zu lesen. So kannst du das Beste aus deinem Ausflug herausholen. Tausende andere Leser haben bereits von meinen Geheimtipps profitiert. Teile sie gerne mit deinen Freunden, damit auch sie diese Naturwunder in den Alpen entdecken können. Ein Klick am Ende dieses Beitrags genügt, um den Beitrag kostenlos über WhatsApp, E-Mail oder Facebook zu teilen.

Nun wünsche ich dir eine unvergessliche Zeit in der Leutaschklamm!

DER REISEBLOGGER
Markus Schmidt

5/5 - (4 votes)
Bezoek de Leutasch Kloof
Bezoek de Leutasch Kloof
Leutasch Kloof wandelen
Leutasch Kloof wandelen

De Leutaschklamm – toegankelijk sinds 2006

De Leutaschklamm is een kloof die tot wel 75 meter diep is en gelegen is tussen het Wettersteingebergte en de uitlopers van de Mieminger Kette. De Leutascher Ache heeft in de loop der tijd het gesteente weggesleten en zo de Leutaschklamm gevormd. Eeuwenlang was het niet mogelijk om door deze kloof te wandelen. Het was een wilde kloof, zonder pad of weg. In tegenstelling tot de meeste kloven was er hier geen pad dat door de boeren werd gebruikt voor het transport van hout. Dit deel van de Leutaschklamm was simpelweg een wild en ontoegankelijk stuk natuur. Dit veranderde in 2006, toen er een groot toeristisch project werd gestart om de Leutaschklamm toegankelijk te maken. Met steun van Europese subsidies werd dit mogelijk gemaakt. Voor 1,4 miljoen euro werden er stalen loopbruggen, trappen en bruggen gebouwd. Sindsdien is de kloofwandeling voor iedereen mogelijk die kan wandelen. Het pad door de kloof is goed beveiligd. Dankzij de indrukwekkende infrastructuur van het pad kun je genieten van de wilde natuur, en in deze tekst laat ik je zien wat je moet weten voor je trip naar de Leutaschklamm.

Waar is de Leutaschklamm?

De eigenlijke kloof loopt tussen Leutasch in Tirol en de plaats Mittenwald in Beieren. Er zijn ongeveer 100 hoogtemeters tussen het bovenste deel van de kloof in Leutasch en de vallei rondom Mittenwald. Je kunt zowel in Leutasch als in Mittenwald beginnen. In deze tekst vertel ik je hoe je de beste parkeerplaats voor de Leutaschklamm kunt vinden.

Wandelen in de Leutasch Kloof

Leutasch Kloof

Je kunt de wandeling door de Leutaschklamm combineren met andere wandelroutes. Afhankelijk van het startpunt zijn er verschillende combinaties mogelijk voor je kloofwandeling. Het hart van de wandeling door de Leutaschklamm is altijd het nieuw gebouwde pad door de kloof, de „Klammsteig“. Dankzij de robuuste ijzeren constructie kun je dit natuurwonder ervaren. Het pad van de Klammsteig strekt zich uit van de panoramabrug boven Mittenwald, via de indrukwekkende Höllbrücke tot aan het begin van de kloof in Leutasch. De panoramabrug is de ingang van de kloof voor alle wandelaars die vanuit Mittenwald komen. Voor wandelaars uit Leutasch is de ingang van de kloof aan de andere kant. Ik heb de verschillende opties hier samengevat en in detail beschreven.

Höllbrücke in de Leutasch Kloof

De Höllbrücke bevindt zich in het gemeentelijk gebied van Leutasch in Tirol. Vanuit Leutasch gezien is dit de eerste oversteek over de Leutascher Ache op weg naar de kloof. De brug was noodzakelijk om het pad door de Leutaschklamm aan te leggen. Tegenwoordig heeft de brug een bijzondere betekenis. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op de wilde kloof en tegelijkertijd is het een prachtig fotomoment. Ik vind de combinatie van de brugconstructie met de kloof erg mooi, hier is een foto van de Höllbrücke in de Leutaschklamm:

De Benznerbauer Kapelle uit 1697

Een stukje buiten de Klammsteig staat een bijzonder juweeltje. De Benznerbauer uit Leutasch heeft boven de kloof een klein kapelletje gebouwd. Je kunt de Benznerbauer Kapelle bereiken door vanaf de Höllbrücke via de trap verder omhoog te lopen. De trappen leiden uit de kloof. Je komt uit bij de kleine verbindingsweg tussen Mittenwald en Leutasch. Direct aan de weg vind je de kapel. Het wordt ook wel de Höllkapelle genoemd.

Panoramabrücke

Nog indrukwekkender is de Panoramabrücke. Ook deze brug bevindt zich in het gebied van de gemeente Leutasch in Tirol. Op een bijzonder spectaculaire manier overspant hij de Leutaschklamm. Vanaf de Panoramabrücke is er een diepte van 47 meter naar de kloof! Dat is natuurlijk indrukwekkend, niet alleen als je van boven naar beneden kijkt, maar ook als je vanuit Leutasch naar de Panoramabrücke kijkt. Achter de Panoramabrücke opent de doorgaans smalle Leutaschklamm zich en zie je de toppen van de Karwendel. Voor mij is dit het mooiste uitzicht op de hele kloofwandeling.

Merk dir diese Tipps & empfehle sie deinen Freunden: